Datum
Jan boterman

Jan Botermanstraat 2

Borgerhoff & Lamberigts

Borgerhoff & Lamberigts is een Belgische uitgeverij en televisieproductiehuis, gevestigd in de Burgstraat, net om te hoek. Deze oude loods wordt binnenkort verbouwd tot bureau’s als uitbreiding van de uitgeverij. Kunstenares Brunhilde Borms maakt deel uit van de ploeg van Borgerhoff & Lamberigts.

Kunstenaars op deze locatie

Brunhilde Borms
Ine Desmet
Murielle Victorine Scherre

Brunhilde Borms

Archive of beauty
2023
Oude diaframes met materiaal uit eigen archief (1975-2023) gepresenteerd op houten op maat gemaakte balk (atelier Vertongen)
50 x 6,5 x 1,5 cm

Archive of Beauty is een overzicht van alles wat Borms ooit ter overleving bewaarde. In plaats van dia’s vol vals familiegeluk, besluit ze de reddende schoonheid te archiveren en zo een intiem zelfportret te scheppen. De objecten die hieruit voortvloeien belichamen haar gekozen familie. De nummering is arbitrair maar niet vrijblijvend, net zoals schoonheid subjectief is en kan worden gekoppeld aan bepaalde levensfasen of ervaringen. Taal heeft in het archief geen plaats. De interne dialoog wordt gevoeld en met schoonheid hoef je niet te praten.

Ine Desmet

Werk in situ

Murielle Victorine Scherre

Aultre ne veulx estre
2019
Triptiek + 2 aparte foto’s

Murielle Victorine Scherre (°1977, Gent) is de oprichtster en mens achter het lingerielabel la fille d’O. Gedurende de tijd dat la fille d’O in stijgende lijn naam en faam oogstte, verdiepte ze zich achter de schermen in de kunst van de fotografie. Aultre ne veulx estre (no desire to be otherwise), het levensdevies van Félicien Rops was en is haar leidraad. In beide werelden geldt voor haar slechts één ding: niets is onmogelijk en ze wordt gestuwd door een overweldigende energie die haar leidt naar vernieuwing en esthetiek.De voyeur in haar toont ons de zijde van de mens die we maar zelden tezien krijgen: op een onbewaakt moment in zijn al dan niet letterlijk naakte schoonheid gevat. Boodschappen onbedoeld achtergelaten, aangebracht of verbonden met materiële voorwerpen krijgen een symbolische lading wanneer ze voor haar lens komen.In 2019 streek ze neer bij mudel met de tentoonstelling this hard. this fast waarin de roekeloosheid en tegelijk de compromisloze ruwheid van de mens op zich werd getoond. “Aultre ne veulx estre is een alter ego dat leidt naar het zelf, al is dat nietalleen naar mijn eigenste zelf. Mijn camera is een spiegel waardoor ik kijk naar het zelf en de ander. Wat ons gelijk maakt, waar we verschillen.Iedere foto is een pagina uit de cursus Mens Zijn Doe Je Zo.” (Murielle Victorine Scherre)