Datum
Murielle Victorine Scherre

Murielle Victorine Scherre

Murielle Victorine Scherre (°1977, Gent) is de oprichtster en mens achter het lingerielabel la fille d’O.

Opgericht in 2003 creëerde ze met la fille d’O een merk vrij van esthetische, technische en economische compromissen en wordt ze sindsdien beschouwd als een pionier in de wereld van duurzaamheid, lingerieontwikkeling- en design.

Doorheen de jaren wisselen persoonlijke en professionele projecten elkaar af. Tijdens Paris Fashion Week SS16 werd haar lingeriecollectie in samenwerking met Ann Demeulemeester gelanceerd die tot op hedenzijn uitwerking kent. In 2017 lanceerde la fille d’O een genderneutrale kledinglijn ‘Homage’.

Gedurende de tijd dat la fille d’O in stijgende lijn naam en faam oogstte, verdiepte ze zich achter de schermen in de kunst van de fotografie. Aultre ne veulx estre (no desire to be otherwise), het levensdevies van Félicien Rops was en is haar leidraad. In beide werelden geldt voor haar slechts één ding: niets is onmogelijk en ze wordt gestuwd door een overweldigende energie die haar leidt naar vernieuwing en esthetiek.

De voyeur in haar toont ons de zijde van de mens die we maar zelden tezien krijgen: op een onbewaakt moment in zijn al dan niet letterlijk naakte schoonheid gevat. Boodschappen onbedoeld achtergelaten, aangebracht of verbonden met materiële voorwerpen krijgen een symbolische lading wanneer ze voor haar lens komen.

In 2019 streek ze neer bij mudel met de tentoonstelling This hard. This fast waarin de roekeloosheid en tegelijk de compromisloze ruwheid van de mens op zich werd getoond.

“Aultre ne veulx estre is een alter ego dat leidt naar het zelf, al is dat nietalleen naar mijn eigenste zelf. Mijn camera is een spiegel waardoor ik kijk naar het zelf en de ander. Wat ons gelijk maakt, waar we verschillen. Iedere foto is een pagina uit de cursus Mens Zijn Doe Je Zo.” (Murielle Victorine Scherre) 


Meer info

www.muriellevictorinescherre.com
Instagram: aultre_ne_veulx_estre