Datum
Tania Joanna Van Hoofstadt

Tania Joanna Van Hoofstadt

Zowel in haar werk als mixed media kunstenaar als in haar dagelijkse leven is er maar één regel die Tania Joanna Van Hoofstadt altijd probeert te respecteren.

Rule nr.6 ofwel “don’t take yourself so damn seriously”.

Na een korte, weinig succesvolle, loopbaan als architect vond Tania haar weg terug naar de wereld van de vrije expressie. Eerst in het beeldhouwen en het schilderen en de laatste jaren in mixed media.

Haar werk wordt gevoed door een nooit aflatende verwondering voor wat de natuur, de aarde en bij uitbreiding het universum allemaal te bieden heeft.

Het ontdekken van de schoonheid in onvolmaaktheden en het omarmen van ‘fouten’ zijn een constante in haar werk. Dit doet haar inzoomen op de kleinste details in stenen, mossen, hout om dan weer de focus te verleggen naar werelden en planeten lichtjaren hier vandaan.

Road to nowhere

Het werk Floating Worlds werd niet specifiek gemaakt voor de kunstbiënnale maar sluit inhoudelijk wel nauw aan bij het thema.

There’s a city in my mind
Come along and take that ride

Werelden, gemaakt op basis van fotografische collages. Drijvend op het water langs de kaaimuren of in een installatie drukken het onvermogen van de kunstenaar uit om het universum te begrijpen. Het begrip oneindigheid is te groot, te onbekend. Daarom geeft zij vorm aan eigen alternatieve werelden in een bepaalde constellatie en nodigt de kijker uit om mee te reizen.


Meer info

www.taniajoannavanhoofstadt.be
Instagram: rule_nr.6