Datum
Pedram Kargar

Pedram Kargar

Pedram Kargar is een multidisciplinaire kunstenaar, gemotiveerd door de vraag wat wij denken van de synthese tussen de filosofische, wetenschappelijke en artistieke ervaring van levensverschijnselen. Hij is als onderzoeker verbonden aan de School of Art, KASK . Met zijn onderzoek Achter het gordijn van animatie richt hij zich op en onderzoekt hij de integratie tussen performancekunst en animatiestudies. In zijn werk onderzoekt hij de rol van kunst, visuele perceptie en visueel denken bij het versterken van de metacognitieve, zelf reflectieve, vaardigheden op het gebied van samenwerking, creativiteit, kritisch denken en zelfverantwoordelijkheid voor het leren van verschillende kennis. Bovendien proberen zijn films, installaties en optredens een intiem en fysiek inzicht te geven in onze technologische wereld en onze verantwoordelijkheid voor het behoud, de representatie en de verspreiding van menselijke kennis en cultureel erfgoed te benadrukken.

Pedram is gefascineerd door de beweging en de betekenis ervan bij het vormgeven van onze perceptie en begrip van de wereld. Beweging is een fundamenteel element in ons dagelijks leven; van de microscopische beweging van elektronen en DNA tot de macroscopische beweging van planeten en sterrenstelsels, ons hele leven hangt af van ons begrip van de beweging. Daarna wordt het gevoel van leven bepaald door onze beweging.

Kortom, alles wat beweegt leeft, en alles wat leeft beweegt. Beweging is het wortel van ons gevoel van keuzevrijheid en de generatieve bron van ons idee van ruimte en tijd. Bewegen is dus een manier van weten en denken. In zijn performatieve praktijk beweegt Pedram voortdurend dingen en reist hij per fiets, kart, bus, trein en zelfs te voet naar verschillende steden en plaatsen om objecten te verzamelen voor zijn installatie. In deze tentoonstelling neemt Pedram ons mee op een reis over reizen, navigatie, coördinatie, transport en bewegende objecten.


Meer info

TBA