Datum
Luc Rogiest

Luc Rogiest

Luc Rogiest volgde – na het behalen van diploma rechten en criminologie – les aan KASK afdeling beeldhouwkunst (oa bij Paul Van Gijseghem, Berten Coolens). Hij werkte jaren als bouwvakker in restauratie van historische gevels en woningen. Op artistiek vlak was hij acteur-zanger bij o.a. theater Arena, NTG, KJT, Speeltheater, Gentse Opera, KBVV afdeling Musical. Werkte van 2001 tot 2015 voor de Stad Gent. Behaalde in 2014 aan de Academie het Getuigschrift hogere graad optie beeldhouwkunst o.a. bij Ludo Vastesaeger, Guy Timmerman, Goran Grahovac en in 2019 specialisatie beeldende Kunst. Voltooide in 2023 bij Hendrik Vermeulen en Céline Butaye de opleiding projectatelier met beroepskwalificatie beeldend kunstenaar. Verschillende reizen en verblijven in Afrika en in de woestijn (Tombouktou) hebben ongetwijfeld ook indrukken nagelaten.

Road to nowhere

Luc Rogiest maakt sculpturen, constructies of maquettes die verwijzen naar bestaande architectuur en speelt op poëtische wijze met de beelden die we denken te kennen. De sculpturen (in gips, bamboe, ijzer, brons, hout, beton) verwijzen vaak naar bestaande architectuur maar zijn steeds imaginair. Het zijn ver’beeld’ingen en versmeltingen van diverse werkelijkheden, belevenissen en fantasieën die steeds ruimte laten aan de waarnemer, toeschouwer om er een eigen weg of verhaal in te zoeken en te vinden…

De toeschouwer wordt subtiel uitgenodigd de bouwsels, de werf, de stelling, de trappen of het pad te betreden, er deel van uit te maken en de volgende stap in de leegte of de ruimte te zetten.


Meer info

lucrogiest@gmail.com
0475 730 461