Datum
Bart Van Hee

Bart Van Hee

Bart Van Hee woont in Bachte-Maria-Leerne, in de buurt van de Oude Leie. Hij is autodidact. Zijn creatieve inslag in combinatie met zijn liefde voor de natuur liggen aan de basis van de beelden en installaties die hij maakt. Voor de opbouw van die beelden en installaties werkt Bart met trouvailles; drijfhout, skeletten, schedels, gemummificeerde dieren. Vragen en hypothetische antwoorden rond de klimaatopwarming met de daaraan verbonden evolutionaire aanpassingen vind je terug in zijn werk.

Bart opereert onder de naam 61 Birds. 61, het aantal broedvogels in Vlaanderen op de rode lijst, zoals vermeld in een publicatie door Natuurpunt op 18 januari 2017.

Zijn creatieve uitwassen hebben tot doel stil te staan bij wat is, bij wat er om ons heen gebeurt.

Deze kunstwerken nodigen uit om te durven zien waar we nu staan. Ze nodigen uit tot dialoog. In de hoop dat ze inspirerend werken naar de toekomst toe.

Road to nowhere

Nooit eerder was toekomst zo’n zwaar beladen woord. Bosbranden, stormen, extreme temperaturen, wateroverlast en droogte beheersen dezer dagen het nieuws. Wereldwijd laat de klimaatverandering zich gelden. De impact van ons menselijk handelen is daar niet los van te koppelen. 

Hoe moet het nu verder? Waar gaat dit naartoe? Kunnen we het tij keren?

Dat politieke daadkracht op grote schaal ontbreekt is beangstigend. Wereldleiders sturen de planeet en zijn bewoners de road to nowhere op. Burgers groeperen zich in actiegroepen en mengen zich ostentatief in het debat. Wat volgt?

Werk in tuin Karmelieten

‘LET ME TELL YOU A STORY’ by Bart Van Hee
2021 (drijfhout, gegraveerd)

‘MAN O MAN WHY HAST THOU FORSAKEN ME’ by Bart Van Hee
2020 Mixed media
(houten grenen kruis, onbewerkt stuk drijfhout uit de rivier Madre de Dios in Peru)

‘61 BIRDS XXL’ by Bart Van Hee
2018 Mixed media (2 componenten hars, metaal)

Werk in loods Gewad – Abrahamstraat

‘GOTTA GO’ by Bart Van Hee
2021 Mixed media 
(duivenvleugels, nylondraad, metalen profielen, zand, modelbouw figuren 1/87)


Meer info

www.61birds.be
Instagram: 61birds
Facebook: 61 birds