Datum
Pluimstraat 13

Pluimstraat 13

Co-housingproject

Vier bevriende gezinnen gaven de opdracht om acht woonentiteiten te ontwerpen tussen het Prinsenhof en de Pluimstraat. Dit unieke woonproject is opgericht in 1997 door architecten bureau Delmulle Delmulle. Tussen de twee delen bevindt zich een gemeenschappelijke binnentuin die ongeveer de helft van de totale oppervlakte beslaat.

Voor dit project lagen vier essentiële aspecten – ‘echelons’ – aan de basis van de architectonische visie  de stad, de gemeenschap, het gezin en het individu. Hier rond werd alles opgebouwd.

De verbondenheid met de stad komt in de eerste plaats tot uiting in de fysieke en visuele verbinding tussen de twee straten waar het woonproject gelegen is. Concreet wil dit zeggen dat door het wooncomplex een steeg loopt die de twee straten met elkaar verbindt.

Kunstenaars op deze locatie

Stief DeSmet

Stief DeSmet

Stateras
Polyester, bronze, h.186cm
Unique copies ©stief desmet 2021

Each Statera can be seen as a self-portrait of the artist (h.186cm) or man in general. Each Statera is supported by a bronze branch from the artist’s garden. In DeSmet’s vision, it is nature that tries to keep everything in balance (= statera in Latin).