Datum
Ilse Popelier

Ilse Popelier

Ilse Popelier woont en werkt in Gent.

In haar praktijk staat het kijken en registreren centraal. Als een hedendaagse impressionist probeert ze wat in haar hoofd geprent is te vangen met oliepastel. Wat we als toeschouwer te zien krijgen, zijn die momenten waarop ze haar mentale sluiterknop heeft ingedrukt. We zijn getuige van haar persoonlijke tranches de vie.

De onderwerpen die ze in beeld brengt variëren van bomen tot monden, van kranen tot wegen, van bergen tot stellingen: in haar wereld lijkt er geen hiërarchie tussen te bestaan.

Het banale en het uitzonderlijke, licht en donker, drukte en rust krijgen een evenwaardige plaats toebedeeld. Ze worden allemaal als even interessant en merkwaardig gepresenteerd.

Popelier is gulzig en drinkt de wereld met haar ogen. Ze raakt bezeten door een onderwerp, put dat uit en richt haar aandacht vervolgens naar iets totaal anders. Het resultaat is een oeuvre dat bestaat uit een maalstroom aan beelden, een carrousel die nooit stilstaat en meebeweegt met het leven zelf.

Tim Vanheers

Road to nowhere

Road to nowhere gaat eigenlijk over nergens naartoe gaan en dus over een moment, een tijdelijkheid waarin alles relatief is.


Meer info

www.ilsepopelierdrawings.be
Instagram : ilsepopelier