Datum
Cecilia Jaime

Cecilia Jaime

Cecilia Jaime heeft een universele interesse in het landschap. Met roots in Argentinië, familie in Zwitserland en een galerij in Gent, waar ze binnenlandse en buitenlandse kunstenaars vertegenwoordigt, beweegt de kunstenaar zich voortdurend tussen culturen in. Vanuit dit transcultureel perspectief gaat Jaime aan de slag met diverse sites die ze zelf bezocht of kent via foto’s, video’s en/of verhalen. Haar oeuvre spreidt zich uit van Argentijnse en Vlaamse landschappen tot verborgen plekken in Bourgondië en Lombardije. 

Het geschilderde landschap groeit uit de ervaring, de herinnering, de emotie van de kunstenaar en wordt op die manier verinnerlijkt. Wanneer we voor een landschap van Jaime staan zien we geen tastbare plek uit de realiteit, maar een innerlijke voorstelling die bestaat uit meerdere lagen. Rode kleurschakeringen geven de ochtendzon weer en reflecteren de zin in een nieuwe dag. Enorme groene varens duiden op tropische planten en doen denken aan de loomheid veroorzaakt door de hitte. Kleine vliegtuigjes gaan op in de grootsheid van de natuur en representeren tegelijkertijd de prominente aanwezigheid van de mens.

Cecilia Jaime creëert landschappen die gekleurd zijn door haar eigen culturele bagage, techniek en perceptie. Bovendien houdt ze deze taferelen niet voor zichzelf, maar deelt ze deze met ons zodat ook wij haar verfrissende blik op de wereld leren kennen.

Het werk ‘Who Knows where time goes’- 2008- 120 x 160 cm – Olie op linnen, is geïnspireerd op een lange route in het Andesgebergte (Argentinië), waarbij niet alles bekend is wat er tijdens de reis kan gebeuren.


Meer info

www.ceciliajaime.com
Instagram: ceciliajaimeartist
Instagram: ceciliajaimegallery